Halloween er rett rundt hjørnet og med små justeringer kan den klassiske risbollen gjøres om til små grønne monstre. De er ikke bare skikkelig søtskumle, men i følge smakspanelet her i huset - smaker de mye bedre enn originalen også😉 Så hvorfor ikke la disse små grønne monstrene bli ditt bidrag til halloweenfesten? De er lette å lage, så det er perfekt for barna å gjøre med litt veiledning, noe som gjør de enda morsommere både å spise og servere. Vi takker "mors hjemmebakte" for inspirasjon til disse herlige monstre 👍🏻🎃
Du trenger
125 gram delfiafett
1 egg
125 gram melis
100 gram hvit sjokolade
Grønn konditorfarge
7 dl puffet ris
øyne (fås kjøpt i hobbybutikk)
og lakrislisser til pynt
Slik gjør du:
Smelt delfiaffetet i en kjele på middels sterk varme, rør så inn den hvite sjokoladen. La det avkjøles litt før du rører det sammen med eggedosis som du har pisket sammen av egget og melisen. Rør så inn grønn konditorfarge til du har ønsket grønnfarge. Vend så inn puffet ris med en slikkepott. Bruk to spiseskjeer til å lage monstre, på en plate dekket med bakepapir. Pynt med øyne og lakerislisser. La monstrene så avkjøle seg i kjøleskapet. Blir de temperert blir monstrene fort litt klissete, så det er best å servere disse litt kalde.
Oppbevares kjølig i en tett boks.