Endelig helg! Hva med å lage en litt ekstra god frokost i dag eller i morgen? Små, grove frokostlapper er et supert alternativ til brød og smaker nydelig med friske bær, naturell yoghurt og litt honning. I denne oppskriften er halvparten av hvetemelet erstattet med sammalt mel, noe som gjør at disse lappene ikke bare er skikkelig gode - de er i grunn ganske sunne også! Ha en deilig morgen og en god lørdag!
Du trenger:
3 egg
3 dl kefir
2 1/2 dl hvetemel
2 1/2 dl sammalt hvete fin
1/2 ts salt
1 1/2 ts natron
1toppet ts ekte vaniljesukker
smør til steking
Slik gjør du:
Visp sammen egg og kefir. Tilsett mel, salt, natron og vaniljesukker og rør rundt til røren er uten klumper. La så røren stå og svelle i ca 20 minutter.
Ha smør i en stekepanne. Sett den på middels varme. Bruk en skje og hell en stor skje med røre i stekepannen. Du får plass til ca 3 lapper i en vanlig stekepanne. Stek lappene på begge sider til de er gylne og gjennomstekt.
Server lappene med friske bær, naturell yoghurt og akasiehonning.
Denne saken er publisert på plusstid.no