Hva med å starte uken med ertesuppe? Denne kjappe, gode og grønne suppen passer perfekt på en mandag. Du lager den på 10 minutter, sannsynligheten for at du har alle ingrediensene allerede er ganske stor og ikke minst er den sunn. Du synes kanskje suppe er litt tynt til middag, men her er det mange muligheter. Server suppen med et godt brød ved siden av, krutonger, noen fiskebiter, stekt bacon, kokt egg, en klatt rømme - et urtedryss. Prøv deg frem og finn din favoritt!
Du trenger:
400 gram frosne erter
3 ss smør
2 sjalottløk
7 dl kylling eller grønnsaksbuljong
1 dl fløte, creme fraiche eller rømme
salt, pepper
evt cayennepepper
Slik gjør du:
Fres løken i smøret. Ha i ertene. Hell over kraften og kok opp. La det småkoke i 3-4 minutter. Ha i fløten (rømme, creme fraiche) Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmikser slik at du får en jevn og fin suppe. Smak til med salt og pepper. Eventuelt litt cayennepepper (jeg pleier ofte å tilsette cayennepepper etter jeg har helt opp i suppe til barna).
Server med ønsket tilbehør.