Når vinteren kommer priser jeg meg lykkelig for det syltetøyet jeg har laget i løpet av sommeren og fryst ned. Det har vært redningen på ganske mange lunchbesøk. Det er ikke mange pålegg man trenger når man har godt brød og hjemmelaget syltetøy. Lages syltetøyet på denne måten smaker det som nyrørt. Jeg synes det blir passe søtt, ja det smaker rett og slett norske bringebær på sitt aller beste.
Du trenger:
2 kg bringebær
500 gram sukker
1 pose frysepulver
Slik gjør du det:
Knus bærene med en stamper. Bland sukkeret med frysepulveret. Rør sammen bær og sukkeret (med pulveret oppi) til alt sukkeret er oppløst - dette kan du fint gjøre forsiktig med en kjøkkenmaskin.
Hell syltetøyet over på rene varme glass - eller annen egnet fryseembalasje. Frys det ned med det samme. Om du skal lage syltetøy som du ikke skal fryse - trenger du ikke tilsette frysepulveret.
God sylting :) Du kommer til å bli kjempeglad til vinteren når du kan ta opp og kose deg med dette deilige syltetøyet.