To gule venner

Visste du at du bare trenger tre ingredienser for å lage din egen marsipan?  Jeg ble overrasket hvor greit det var å lage første gang jeg lagde det - også så godt som det ble! Det som er koselig med små barn i hus er at det hele tiden er mulighet for å skape nye tradisjoner. Og i år har vi innført påskeverksted. Anna og Mattis er nå passert 3,5 år og klarer en hel masse selv.  Jeg blandet litt gul konditorfarge i marsipanen. Så fikk de små med litt veiledning forme hver sin ball - som skulle bli til kylling. Med stor presisjon satt de på øyne, tær og nebb. Og de var rimelig stolte da de plasserte to gule selvlagede kyllingvenner - i et egg fylt av "snøballer".

Dette trenger du til marsipanen:
250 gram mandler
250 gram melis
1 eggehvite

Slik gjør du det:
Først må du ta av skallet på mandlene. Dette gjøres ved å koke opp vann i en kjele og legge mandlene oppi. Når du ser at skallet begynner å løsne (etter et par minutter) kan du ta opp mandlene og klemme ut mandlene fra skallet.

Legg mandlene ut på kjøkkenpapir. Det er viktig at mandlene blir ordentlig tørre før du går videre i prosessen (de kan gjerne ligge på benken over natten) Mal så mandlene i en kvern eller food-prossesor.

Bland inn eggehvite og melis. Dette kan du kna inn med hendene til marsipanen er ferdig. Hvis du synes den er litt fuktig kan du tilsette mer melis. Om den er for tørr kan du tilsette mer eggehvite. 

Pakk marsipanen inn i plast og la den hvile et par timer i kjøleskap. Deretter er det bare å slippe kreativiteten løs - enten om du vil lage marsipanegg med sjokolade eller små kyllinger som Anna og Mattis har laget her. Marsipanen er tilsatt litt gul konditorfarge. Øyne er kjøpt i hobbybutikk og mandler er brukt til nebb og bein.

Lykke til!