En god pizzasaus er en nødvendighet for en smaksrik og god pizza. Vi har prøvd oss frem og det har vært mange pizzasauser innom huset vårt. Men da vi kom over disse to - inspirert av bakeriet i Lom - falt vi pladask!
Dette trenger du til Rød saus:
1 boks hermetiske tomater (helst av god kvalitet)
1 sjalottløk delt i grove biter
1 fedd hvitløk
0,5 ts sukker
nykvernet sort pepper
Du kan evt tilsette en god neve fersk basilikum om du ønsker det
Slik gjør du:
Kjør alt sammen med en stavmikser.
Dette trenger du til Hvit saus:
2,5 dl seterrømme eller creme fraiche
4 fedd hvitløk, finsnittet
3 ss fersk oregano
1 ts salt
nykvernet sort pepper
Slik gjør du:
Sausen kan fort bli litt for flytende hvis du kjører hele i stavmikser - du kan enten kjøre en tredjedel av rømmen med hvitløk krydder og urter i stavmikser før du blander inn resten - eller så kan du finhakke oreganoen, presse hvitløken og blande dette sammen med rømmen eller creme fraichen for hånd