Ovnsstekt ørret med tzatziki og blomkålsalat

Dette er en veldig populær hverdagsmiddag hjemme hos oss.  Mens de voksne setter pris på kombinasjonen av ørret og greskinspirerte smaker som tzatziki, oliven og feta -  er ørret, agurk og rømme en slager hos barna. Spesielt når de kan fylle opp et pitabrød hver med alle godsakene. Hvis du dropper byggrynet i salaten og har pitabrød liggende i fryseren kan du lage denne middagen på litt i overkant av 15 minutter.

edited.jpg

Dette trenger du:
600 gram ørretfilet (gjerne med skinn)
salt og pepper
saften av en sitron
olivenolje

Til blomkålsalaten
1 stort blomkålhode
50 gram byggryn
4 sjalottløk
2 ss rapsolje
50 gram fetaost
50 gram svarte oliven
olivenolje
salt, pepper
frisk koriander

Til servering:
Tzatziki (se oppskrift her)
Pitabrød (se oppskrift her)
Rømme
Agurk i skiver

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader. Del fisken i porsjonstykker. Strø over salt og pepper og skvis over litt sitronsaft. Smør olje i en ildfast form.

Legg fisken med skinnsiden opp i den ildfaste formen. Stek i ca 10 minutter. Skrell av skinnet. Dryss på grovt salt og skvis over litt mer sitronsaft.

Kok byggryn i lettsaltet vann (ca 35 minutter) Del blomkålen opp i små biter. Stek dette sammen med løken - til blandingen er mør og gyllen. Vend inn byggryn, feta, oliven og olivenolje. Smak til med salt og pepper.  Ha frisk koriander over blomkålsalaten ved servering.

Skjær agurk i staver og sett fram sammen med rømme til barna.

Oppskriften er hentet fra «Familiekokeboken» til Skjelde og Nordstrand - men med noen små endringer.