Rømmepudding med søte krutonger og blåbær

Har du lyst på noe sprøtt, søtt, og litt syrlig til dessert? Da bør du prøve denne. En fornorsket panna cotta laget på god rørosrømme.

Dette trenger du:
2 plater gelatin
3 dl fløte
100 gram sukker
1 vaniljestang
2, 5 dl rørosrømme - eller seterrømme (dette kan også erstattes med tjukkmelk)

Slik gjør du:
Legg gelatinen i kaldt vann. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Klem av vannet av gelatinen og rør denne inn i fløteblandingen.  Når blandingen har fått romtemperatur vender du inn rømmen. Hell over i en stor serveringsskål - eller i fire porsjonsskåler. La den avkjøles i kjøleskap. Når puddingen er stiv (ca 4-5 timer) er den serveringsklar.

Da er det bare å strø over søte krutonger og blåbær.

Til søte krutonger trenger du:
Et par skiver fint brød eller loff
2 ss olivenolje
2 ss sukker

Skjær brødet i små biter, vend det i olje og sukker. Stek dette på 150 grader i ca 25-30 minutter til de er blitt gyldne og sprø.