Har du lyst på noe sprøtt, søtt, og litt syrlig til dessert? Da bør du prøve denne. En fornorsket panna cotta laget på god rørosrømme.
Dette trenger du:
2 plater gelatin
3 dl fløte
100 gram sukker
1 vaniljestang
2, 5 dl rørosrømme - eller seterrømme (dette kan også erstattes med tjukkmelk)
Slik gjør du:
Legg gelatinen i kaldt vann. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Klem av vannet av gelatinen og rør denne inn i fløteblandingen. Når blandingen har fått romtemperatur vender du inn rømmen. Hell over i en stor serveringsskål - eller i fire porsjonsskåler. La den avkjøles i kjøleskap. Når puddingen er stiv (ca 4-5 timer) er den serveringsklar.
Da er det bare å strø over søte krutonger og blåbær.
Til søte krutonger trenger du:
Et par skiver fint brød eller loff
2 ss olivenolje
2 ss sukker
Skjær brødet i små biter, vend det i olje og sukker. Stek dette på 150 grader i ca 25-30 minutter til de er blitt gyldne og sprø.