Ketsjup

Hjemmelaget ketsjup er lett å lage og oppsiktsvekkende god i forhold til den du kjøper. Det eneste er at den krever litt koketid for å tykne, så det er greit å planlegge litt og lage den klar dagen før den skal serveres. Men har du ikke laget hjemmelaget ketsjup før, anbefaler vi på det sterkeste å prøve denne før 17.mai. Skal du ha med deg noe til 17.mai festen - ta med ketsjup! Både den og du blir garantert populære:)

Du trenger
1 boks hermetiske tomater helst av god kvalitet
1 liten løk
2 ss olivenolje
1,5 dl brunt suker
1 dl eplesidereddik
salt

Slik gjør du :
Fres løken i oljen til den er blank. Tilsett så resten av ingrediensene - bortsett fra saltet, det smaker du til med til slutt. La blandingen småkoke i ca en time, den skal da ha tyknet. Kjør deretter blandingen i en blender, eller bruk stavmikseren. Avkjøl og ha over på glass/flaske.