Til 2 hvetestenger trenger du:
3 dl lunken melk
500 gram hvetemel
0,5 pk fersk gjær
85 gram sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
1 egg
80 gram smør
Fyll og pynt:
150 gram vaniljekrem
2,5 dl melis
1,5 ss vann
kokos
Slik gjør du:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland egget med de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken hvor du har rørt ut gjæren. Elt dette i 10 minutter. Ha så i smøret litt og litt mens deigen elter. Elt så videre i ca 10 minutter etter at smøret er tilsatt. Du har nå en seig og smidig deig.
Dekk deigen med et håndkle eller plast og la den heve i ca 1, 5 timer på et lunt sted. Mens deigen hever kan du lage vaniljekremen (om du lager denne selv) Når deigen er ferdig hevet har du den over på et melet underlag.
Del deigen i to. Rull to avlange pølser som kjevles flate. Plasser begge hvetestengene på et bakepapirkledd stekebrett med god avstand. Lag en fordypning på midten. Ha vaniljekrem i midten ved hjelp av en skje eller en sprøytepose.
Sett hvetestengene til etterheving i ca 30 minutter. Stekes på 210 grader i 10-15 minutter.
Avkjøl og ha på melisglasur. Dryss så over masse deilig kokos og la denne få litt tid til å sette seg i glasuren.
Skolebrød i langpanne
Synes du det tar litt for lang tid å lage de tradisjonelle skolebrødene så er dette løsningen for deg!
Som i klassiske skolebrød er det fremdeles eggekrem, melisglasur og kokos som gjelder. Men her kan du mer eller mindre helle helle den ferdighevede hvetedeigen over i en langpanne som du så ruter opp i et visst antall boller (omtrent som om du lager knekkebrød), før du legger på vaniljekrem og setter herligheten i ovnen.
Når den er ferdig stekt smører du melisglasur rundt vaniljekremen før du drysser over kokos.
Deretter er det bare å bryte forsiktig av ett av de lune skolebrødene og nyte!